Top
 
 
Авторизація
 
 
 

Підписатися
на новини

 

Віктор Захарович Аннєнков: "За нашими плечима більш ніж 50-річний досвід проектування і виробництва побутових плит."

19.11.2012

 

«Споживач. Побутова техніка »завжди з особливим задоволенням розповідає про вітчизняних виробників побутової техніки. Причому «нашими» ми вважаємо і підприємства, розташовані на території України і Білорусі. Ми раді, що Дружківський завод не тільки зумів вижити в сучасних умовах, але й активно розвивається, модернізується і випускає продукцію європейської якості. Про виробництво і планах Галина СІЗІКОВА спілкувалась з генеральним директором ПАТ «ГРЕТА» Аннєнковим Віктором Захаровичем.
 
 
«БТ»: На вашому підприємстві недавно пройшла велика реконструкція. З чим це було пов'язано і що ви зуміли зробити?
 
Наше підприємство було організовано в 1960 році під час газифікації колишнього СРСР. Попит на плити був хороший навіть після розвалу Союзу, і обсяги виробництва на заводі до 2000 року становили 160 тис. штук газових плит в рік.
 
Але, щоб виживати і успішно конкурувати в ХХI столітті, потрібно оновлюватися, насамперед, максимально автоматизуючи виробництво.
 
Ми перейшли до технології нанесення порошкових емалей на повністю автоматичному імпортному обладнанні марки «Wagner Itep» (Італія), запровадили нову піч випалу емальованих деталей італійської фірми "New Furnace".
 
Запустили в експлуатацію лінію штампування на базі преса Aida (Італія) зусиллям 400 тонн. Побудували новий цех і змонтували унікальну і єдину на Україні автоматичну лінію штампування на базі монопресса зусиллям 630 тонн виробництва Aida (Італія). Паралельно розвивали інструментальне виробництво, замінили старі верстати на сучасні.
 
Ми максимально автоматизували весь процес - від обробки заготівки, збирання вузлів до упаковки готового виробу.
 
Всього на модернізацію виробництва було витрачено більше $ 20 млн, але зате тепер ми можемо випускати 500 000 плит відмінної якості в рік.
 
 
«БТ»: Чи можна назвати завод підприємством європейського рівня?
 
Звичайно, можна. Адже крім того, що саме виробництво відповідає сучасним європейським вимогам, всі технології на заводі проходять багатоступеневу систему контролю якості.
 
Система управління якістю сертифікована відповідно до вимог європейського стандарту ISO 9001:2009.
 
Відповідність випущеної продукції вимогам європейських директив підтверджено випробуваннями, протоколами та сертифікатом СЄ, виданим італійським державним органом.
 
 
«БТ»: Ви всі знаєте про особливості газового постачання в Росії. І в асортименті заводу безліч моделей газових плит. У чому їх головна перевага? Як покупець повинен вибирати газову плиту? На що звертати увагу?
 
Продукція заводу займає бюджетний ціновий діапазон, і ми помітно виграємо за показником ціна / якість. При низькій виробничої собівартості виробів в них максимально збільшено кількість імпортних комплектуючих. Це газові крани французького та іспанського виробництва, газові розподільні комунікації італійського виробництва, автоматика безпеки пальника духовки іспанського виробництва, електричні нагрівальні елементи, силові дроти, перемикачі турецького та італійського виробництва.
 
Крім того, за нашими плечима більш ніж 50-річний досвід проектування і виробництва побутових плит. Ми навчилися вирішувати складні конструкторсько-технологічні задачі із застосуванням нестандартного обладнання, яке самі й виробляємо. А сервісне обслуговування і гарантійний ремонт здійснюються більш ніж 60 сервісними центрами на Україні, в Росії і в країнах СНД.
 
Ми можемо випускати плити трьох різних кольорів, причому час налаштування на різні моделі - всього дві доби.
 
Тому рекомендуємо споживачу в магазині перед покупкою не поспішати з рішенням придбати імпортну плиту тільки тому, що вона імпортна, а подивитися на вітчизняні вироби, в тому числі і на нашу продукцію. За співвідношенням ціна / якість ми кращі на ринку!
 
 
«БТ»: В асортименті є й електричні плити, причому деякі моделі оснащені конфорками - «млинцями». Чи користуються такі моделі попитом? Скорочуєте ви їх виробництво або в цьому немає необхідності?
 
Так, ми виробляємо електричні плити з чавунними нагрівальними елементами. Звернемо увагу на розміри - ширина 500 мм, а глибина 540 мм, тобто призначені вони для невеликих кухонь. Частка цих плит в загальному обсязі виробництва складає приблизно 5-7%.
 
Потреба в цих плитах є і буде актуальною постійно, так як у багатьох заселених районах Росії та України, в будинках, де використовується електрика, у людей просто немає коштів на покупку дорогих склокерамічних плит.
 
Тому завод планує поступове зростання виробництва електричних плит у виконанні з чавунними нагрівальними елементами в 2012-2016 рр.. по 10-15% щорічно.
 
 
«БТ»: Є в асортименті і моделі з склокерамікою. Виходить чи конкурувати з іноземною продукцією?
 
Питання конкуренції актуальне, так як специфічні комплектуючі для такого роду плит поки виробляються обмеженою кількістю виробників, що дозволяє їм тримати певний рівень цін. Так, у складі наших плит застосовані склокерамічні панелі знаменитого французького виробника, нагрівальні елементи німецької компанії, блоки сенсорного управління також європейські.
 
Ми конкурентні за рахунок оптимізації витрат в інших виробничих процесах і комплектуючих.
 
 
«БТ»: Чи збираєтеся розширювати асортимент вбудованої техніки?
 
На початку 2012 року ми випустили партію електричних вбудовуваних склокерамічних панелей. І зараз іде вивчення і аналіз потреби.
 
Завод готовий до виробництва індукційних вбудовуваних панелей із застосуванням спеціальних комплектуючих іспанського виробника. У планах перспективного розвитку до 2015 рр.. розписані питання моніторингу ринку Росії і України, а також ми будемо виробляти нові вбудовані моделі.
 
Ще одне рішення стосується підготовки виробництва на ПАТ «Грета» вбудовуваних духовок. Маються виготовлені зразки, випробування, і, можливо, вже в 2014 році може бути випущена перша партія. Потенціал для цього у нас є.
 

 

bt-test.ru

 
До списку новин